13 Kasım 2007 Salı

HKPCG - 11 : Çinili Hamam

Önceki Cumartesi Serpil ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 11. gezi hakkındaki izlenimlerimi ancak yazabiliyorum. Bildiğiniz gibi gezi mekanı bir hamamdı.

Çinili Hamam: Murat Reis Mahallesi Çavuşdere Caddesi Üsküdar/İstanbul
0216 334 97 10 (bayanlar bölümü) / 0216 553 15 93 (erkekler bölümü)

Çinili Hamam'a şu yolla gittik: Capitol'ün yanındaki İlahiyat Fakültesi Camiinin önünden karşıya geçtik, ilk aradan dümdüz aşağı yürüdük, sağ koldan devam ettik ve 100 m kadar sonra solumuzda Çinili Camiini, sağımızda hamamı gördük.

Çinili Hamam 1642'de I. Ahmet'in eşi, Sultan IV. Murad ile Sultan İbrahim'in annesi Mahpeker Kösem Sultan tarafından yaptırılmıştır. Adını tam karşısındaki Çinili Camiinden almış. İstanbul'da Fatih-Zeyrek'de aynı adda başka bir hamam daha var. Bizim gittiğimiz Bağlarbaşı'na yakın olanı.

Dışarıdan pek iyi gözükmese de Çinili Hamam'ın içi gayet iyiydi. Girişte ve bir kat üstte kapalı soyunma yerleri var. Kabininizin anahtarını yanınıza alıp hamamın içine giriyorsunuz. Ortada büyük bir göbek taşı, kurnaların üstünde hamam malzemelerinizi koyabileceğiniz bir bölüm ile iki kurnalı her odacıkta havlunuz için yüksekte ayrı bir raf mevcut. Bir mahalle hamamına göre oldukça temiz ve düzenli. Tam 5 natır çalışıyor. Hamam ücreti 12 YTL, kese ve masaj 5'er YTL. Hamam sefası sonrasında kendinize su veya Çamlıca gazozu ısmarlayabilirsiniz. Saç kurutma makinası yok, yanınızda getirmenizde yarar var. Önümüzdeki aylarda başka hamamlara da gideceğiz.

Hiç yorum yok: